Author Topic: "Not a valid TIFF" on Sony A7R III valid ARW files  (Read 1156 times)

joesao

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
"Not a valid TIFF" on Sony A7R III valid ARW files
« on: December 09, 2017, 02:38:32 PM »
Hi, thank you so much for the tool.

I was able to run this on a directory with 493 ARW files of the Sony A7R III.

All but 14 files were successfully updated.

On these 14 I'm getting the error "Error: Not a valid TIFF".

However, I know those files are not corrupted because they open fine on Capture 1 Pro.

I'm trying to rewrite the -sonymodelid to ILCE-7RM2 so I can open these files in Lightroom.

Does anyone know how I can get these 14 remaining files updated? Thank you.

Phil Harvey

  • ExifTool Author
  • Administrator
  • ExifTool Freak
  • *****
  • Posts: 16687
    • ExifTool Home Page
Re: "Not a valid TIFF" on Sony A7R III valid ARW files
« Reply #1 on: December 09, 2017, 02:43:15 PM »
If you send me one of these, I'll take a look (philharvey66 at gmail.com)

- Phil
...where DIR is the name of a directory/folder containing the images.  On Mac/Linux, use single quotes (') instead of double quotes (") around arguments containing a dollar sign ($).

Phil Harvey

  • ExifTool Author
  • Administrator
  • ExifTool Freak
  • *****
  • Posts: 16687
    • ExifTool Home Page
Re: "Not a valid TIFF" on Sony A7R III valid ARW files
« Reply #2 on: December 09, 2017, 05:08:10 PM »
I got the sample.  The file is corrupt.  It is full of binary zeros.  Likely some sort of disk error.

There is no way that this file can be opened by Capture 1 Pro.

- Phil

Edit:  But the error message is a bit confusing.  I will change this to "Not a valid ARW".
« Last Edit: December 09, 2017, 05:31:11 PM by Phil Harvey »
...where DIR is the name of a directory/folder containing the images.  On Mac/Linux, use single quotes (') instead of double quotes (") around arguments containing a dollar sign ($).